Fremtiden starter med et fællesskab

Vil du være med til at skabe en anderledes aktivitet til Roskilde Festival 2017, og samtidig skabe en af de første aktiviteter for Ungdomsøen?

 

Lige nu søger Spejderne og Roskilde Festival 20-30 unge der vil gå nysgerrigt ind i et projekt om ungdomsfællesskaber. Sammen tager vi en rejse ud på Ungdomsøen for at undersøge hvad fællesskaber er, og brainstorme på, hvordan man skaber et godt, ligeværdig og meningsfyldt ungdomsfællesskab. Vi afvikler en workshop den 10-12 marts, og den workshop, i Middelgrundfortets byggerod, skal være grundlaget for at udvikle et projekt, som alle arbejder videre med at få bragt til live, og vise til verden på Roskilde Festival 2017.

Ungdomsøen vil udvikle en lang række Explorer Islands, som laboratorier for aktiviteter, metoder, idéer og involvering som alle har dét til fælles, at være forløbere for fremtidens Ungdomsø.

Vi vil gerne have unge med fra mange forskellige ungdomsfællesskaber, så tag gerne et par venner med fra din organisation eller netværk, og vær med til at drømme og skabe et nyt koncept som vi tester på den første Explorer Island.

Hvad skal vi lave?

Når vi mødes i marts går vi igennem en proces fra idé til handling, og slutter med at have nogle gode idéer som vi skal bruge de næste par måneder på at få ført ud i virkeligheden. Der er ingen der endnu ved, hvad vi skal lave på Roskilde Festival, for det er dét vi skal finde ud af sammen. Du skal være med til at bestemme hvad vi laver, og så planlægger vi det sammen.

Hvad får du?

  • En weekend på Ungdomsøen hvor vi, midt i alt byggerodet, skal drømme og tænke store visioner.
  • Muligheden for at lære af- og med andre unge, og skabe et fedt projekt sammen.
  • En billet til Roskilde Festival, hvor vi arbejder i warm-up dagene og fejrer successen til musikken.

Hvad forventer vi af dig?

  • At du er mellem 16 og 24 år
  • At du har tid til at deltage i workshoppen 10-12 marts
  • At du er engageret i planlægningen af dit projekt fra marts og frem til Roskilde Festival
  • At du har tid til at tage på Roskilde Festival.

Hvad koster det?

  • Du skal selv betale for mad og drikke under festivallen, men derudover, er alle udgifter dækket.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Udfyld tilmeldingsformularen, og skriv en kort motivation for hvorfor du gerne vil være med til at skabe Explorer Island 01 – Fælles-skabt.

https://goo.gl/forms/UN3QyY4xpqqhSH512

Der vil være et begrænset antal pladser til hver organisation og tilmeldingen foregår efter først-til-mølle princip, så skynd dig at få dig selv og en ven tilmeldt.

Din tilmelding er ikke godkendt før du har modtaget en bekræftelse pr. email.

Spørgsmål kan sendes til Kasper Rolle, tlf. 31534240 mail: Kasper@spejderne.dk

Om Explorer Islands

Explorer Islands er et koncept udviklet for at kunne teste idéer, metoder og aktiviteter frem i mod åbningen af Ungdomsøen i 2019. Explorer Islands er defineret af en række dogmer, bl.a.: At være skabt af og for unge, være nytænkende og skabt med flere samarbejdspartnere. Explorer Islands er primært drevet af Spejderne, som er den fælles organisation for de fem Danske Spejderkorps.

Fakta om workshoppen:

Workshop 10-12 marts afholdes på Ungdomsøen. Den fysiske ø ligger i Øresund ud for København. Vi sejler i speedbåde fra Langelinie og bor i det gamle fæstningsværk hele weekenden.

Det koster ikke noget at deltage, dog skal du kunne deltage både i workshoppen, planlægningen og på Roskilde Festival. Du sørger selv for mad og drikke under Roskilde Festival