‘En dag på fortet’ – Maj 2019

Solen forsvinder bag Københavns tårne. Om en time går dagens sidste båd. Frederik sidder ved fællesbålet og reflekterer over de sidste dages oplevelser, og de nye redskaber de har givet ham. Han har deltaget i Spejdernes ungdomslederuddannelse på Middelgrundsfortet og skal med båden hjem i aften.

Ved siden af sidder Ida, der er spejder. Ida og hendes spejderpatrulje er ved at planlægge et adventureløb på øen, og hendes patrulje har desuden tilmeldt sig et debatarrangement om sociale medier og demokrati, hvor en af Idas venner er ordstyrer.

Lidt derfra sidder en fyr med en harmonika og en mørkhåret pige med en western-guitar. I morgen deltager de på en songwriter-bootcamp for unge – en bootcamp, de selv har arrangeret. 

Flere kommer til. Tariq bærer på en kasse med kartofler. De er helt nye og små og dyrket i klithavens højbede. Han vasker nogle af dem i strandkanten og deler ud til dem, der vil have. En fyr fra Idas spejderpatrulje henter en bålgryde frem fra teltet.

På volden ovenfor løber Sabine og Johanne rundt, ivrige for at finde den bedste vind. Sabine holder en propel op mod vinden. Johanne står med en beige kube, som flakker mellem mørke og et svagt lys. De to har bygget en vindlanterne. Lige nu virker den ret dårligt, men de håber på at forbedre den i løbet af weekendens opfinderværksted, der denne gang har bæredygtighed som tema.

Som de sidste gløder fra solen forsvinder, nærmer Mælkevejen sig fra oven. Horisonten føles uendelig. Det er et magisk sted. Herude kan man få nye idéer. Herude kan man få nye venner. Herude kan man være sig selv. Herude er ungdommen endnu ung, og fremtiden skabes sammen.

VELKOMMEN TIL MIDDELGRUNDSFORTET 2019

Middelgrundsfortet forventes at åbne i foråret 2019 efter endt renovering. Indtil da kan du glæde dig sammen med os, og læse om planerne for øen på disse sider.